Genel

Dekoratif Aynalar

Dekoratif Aynalar

Dekoratif Aynalar

Dekoratif aynalar da evlerde, bizim çeşitli alanlarda dekorasyonda başlıca müttefiklerinden biri en yaygın unsurlardan biridir. Muazzam çok yönlülüğe sahip olmalarına ek olarak, zamansız estetik değerlerinden yararlanmamızı sağlarlar. Her zaman evlerin vazgeçilmez bir aksesuarıydılar, ancak yıllar içinde evin birçok yerinde kullanılan dekoratif bir aksesuar haline geldiler.

Bunun nedeni, yüksek bir dekoratif değer kazanmış olmalarıdır, yani herhangi bir yere yerleştirilebilirler, hatta birkaç basit dekorasyon hilesiyle bazı alanları daha geniş hale getirmek için bile.

Salonlarda dekoratif aynalar 4
Salonlarda dekoratif aynalar 4

Giriş kapısı veya koridorlarda dekoratif aynalar

Aynaların yerleşimi evin herhangi bir yerinde mükemmel ancak bunun için ağlayan bazı alanlar var. Bu alanlardan biri de şüphesiz sokağa açılan kapıdır. Ayna asla kapının önüne gelmemeli, evden çıkmadan önce her şeyin yolunda olduğunu görebilmek için yanlarına yerleştirilmelidir. Salon, ziyaretçilerin gördüğü ilk odadır. Ek olarak, genellikle çok sayıda işlevi vardır. Palto, ayakkabı koymak için bir yer olabilir ve elbette bir aynanın eksik olmaması gerekir. Dışarı çıkmadan önce herkes nasıl olduğunu görmek istiyor. Salona bir veya daha fazla ayna takmanın birçok yolu vardır.

Giriş kapısı veya koridorlarda dekoratif aynalar 1
Giriş kapısı veya koridorlarda dekoratif aynalar 1

Her türlü ayna, salonun daha büyük ve daha parlak görünmesini sağlayacaktır. Duvarda uzun bir ayna, karşı duvarı doğrudan yansıtacağı için salonun boyutunu daha da artırır. Yatay bir ayna aynı büyütme etkisine sahip olacaktır. Ama aynı zamanda altına mobilya yerleştirilmesine de izin verir. Çerçevesi olup olmaması önemli değil, olmasa da minimalist etki daha belirgin görünüyor. Ancak salonumuzu büyütmenin yanı sıra doğru yere yerleştirilen bir ayna, yanlar dahil oranlarını değiştiriyor. Ayrıca mevcut dekoru da vurgular.

Giriş kapısı veya koridorlarda dekoratif aynalar
Giriş kapısı veya koridorlarda dekoratif aynalar

Koridorlardaki aynalar

Aynaların yerleştirilmesi için mükemmel olan bir başka alan da koridorların sonudur, ancak sadece normal boyutta veya küçükse. Büyük koridorların sonuna ayna koymanız tavsiye edilmez çünkü aksi takdirde sonsuzmuş gibi görünürler.

Koridorlardaki aynalar 1
Koridorlardaki aynalar 1

Salonlarda dekoratif aynalar

Evlerimizde hepimizin özlemini duyduğu iki özellik olan oturma odalarımızı daha ferah ve aydınlık göstermemizi sağlayarak mekanların daha sıcak ve sağlıklı görünmesini sağlarlar.Öte yandan, mevcut pazarın bize sunduğu çok çeşitli teklifler, hepimizin farklı ortamlarımızın tarzına uyum sağlayan bir stil, şekil ve boyutta ayna bulmasına olanak tanır.

Salonlarda dekoratif aynalar 1
Salonlarda dekoratif aynalar 1

Onları duvarlara dahil etmek, en basit alanlarımızda bile stil eklemenin etkili ve ucuz bir yolu olduğu için monotonluğu onlardan uzaklaştırabilir. Daha cüretkar olanlar için aynalar bir sanat formu olarak kullanılabilir. Tamamen dekorasyona odaklanan çok çeşitli fikirler var, bu yüzden sadece klasik dikdörtgen tasarımlarla baş başa kalmamalısınız.

Aynı zamanda aynayı sadece nereye koyduğunuza değil, aynı ışıktan yararlanmak, odadaki bir başka noktayı özel bir dekorasyonla öne çıkarmak için ışıkları nereye yansıtacağına bakmalısınız.

Salonlarda dekoratif aynalar 3
Salonlarda dekoratif aynalar 3

Yatak odalarında dekoratif aynalar

İnsanlar arasında, ister duvarları yıkmak, ister mobilyaları sökmek veya daha fazla inşa etmek ve bahçede görüntüleri boşa harcamak olsun, sürekli olarak evde daha fazla yer isteme arzusuna sahip olmak çok yaygındır. Ama gerçekte, o kadar da gerekli değil veya bu değişikliklere erişemeyen birçok kişi var ve onlar için burada size daha basit bir çözüm sunuyoruz: alanı, özellikle yatak odalarını genişletmek için aynaları kullanın.Çoğu zaman, ayna koyacak yer bulunmaz ve bu nedenle, aynayı dolabın kapısına koymak gibi, koluna birkaç numara takılmalıdır. Aynı mobilya ile birden fazla fonksiyon gerçekleştirildiğinde alan kazanmış olacaktır.

Yatak odalarında dekoratif aynalar 1
Yatak odalarında dekoratif aynalar 1

Karanlık odalar için, banyoda elde edilen etkinin aynısını, kör bir alan olması durumunda bir pencereden veya başka bir odadan ışığı ve manzarayı yansıtan bir ayna yerleştirmenizi öneririz. Bu durumlarda, yere biraz renkli bitki eklemek de uygundur.

Yatak odalarında dekoratif aynalar 4
Yatak odalarında dekoratif aynalar 4

Banyolar için dekoratif aynalar

Örneğin banyoda lavabonun arkasında ayna olması çok yaygındır. Eh, iki katına çıkarılabilir, hatta tüm duvarın tepesine kadar olabilir, ancak önerdiğimiz seçenek, bir pencereniz varsa, içinden görülen manzarayı yansıtan bir karşı ayna koymaktır.

Banyolar için dekoratif aynalar 2
Banyolar için dekoratif aynalar 2

Tüm bu ayna modelleri salonlarda, banyoda, oturma odasında koridorlarda kullanılan en şık ayanlardandır. Ayna modelleri ne kadar çok olursa olsun en önemlisi koyacağınız yere uygun olmasıdır. Bu sebeple ayna seçimi yaparken nereye koyacağınızı önceden ayarlamalı ve ona göre bir seçim yapmalısınız. .Bu sayede daha şık ve göz alıcı görüntüler elde edebilmek mümkündür.

Dekoratif Aynalar

 

 

 

 

 

Bir önceki yazımız olan Modern ve Rustik Ev Dekorasyonları başlıklı makalemizde Doğal ev dekorasyonları, Ev Dekorasyonları ve Modern ve Rustik Ev Dekorasyonları hakkında bilgiler verilmektedir.

Dekorasyon Modelleri

Dekormodelleri.com, ev dekorasyonları hakkında bilgi vermek, örnek ev dekorasyonlarını paylaşmak, ev ve iş yerlerine dekorasyon yapmayı düşünenlere ilham olabilmek amacı ile kurulmuş bir dekorasyon sitesidir. Sitemizde popüler markaların dekorasyon ürünleri de tanıtılmaktadır. Satış amaçlı değil tanıtım ve fikir amaçlı bir dekorasyon sitesidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu