Dekorasyon

Evimi Nasıl Dekore Ederim

Evimi Nasıl Dekore Ederim, Evimizi Dekore Etmenin Yolları

Evimi Nasıl Dekore Ederim

Evimi Nasıl Dekore Ederim Evler hata yapmadan nasıl dekore edilir? Er ya da geç, hepimizin çok, çok önemli bir görevi yerine getirme zamanı gelir: evi ilk kez dekore etmek oldukça önemli bir drumdur. Çok net fikirlere sahip olabiliriz ama hata yapamayacağımız temel detaylar var, bu yüzden onlara altın kurallar diyoruz. Dekorasyonda aşağıdaki altın kurallar geneldir, herhangi bir mekanın iç dekorasyonu için faydalıdır ve takip edilmesi kolaydır, ancak en önemli şey neye ihtiyacımız olduğunu ve ne istediğimizi bilmek:

Şık dekorasyon örnekleri
Şık dekorasyon örnekleri

zaman alacağız. İyi dekorasyon , geniş bir parça setinin ( mobilya , renkler, dekorasyon stilleri , aksesuarlar…) uyumlu bir şekilde oluşturulmasıdır. Bu işi hızlandıramayız, faktörlerin her birini analiz etmemiz gerekecek. Ve en önemlisi, süsleme sanatının katı kuralları yoktur; en iyi dekorasyon , her birimizi memnun ve gururlu hissettiren dekorasyondur. Şimdi size anlatacaklarımız, çok yaygın hatalardan kaçınmak için iyi ve kanıtlanmış dekoratif ipuçları.

Şık dekorasyon modelleri
Şık dekorasyon modelleri

Konaklamanın kullanımını düşüneceğiz. Çevreye ve oda dekorasyonunun her köşesine sağlayacağımız kullanımları ( okumak, televizyon izlemek, ders çalışmak, yemek yemek vb.) ve normalde kullanacak kişi sayısını düşünmeliyiz. Farklı dekorasyon projelerini ve her aktivite için alanın nasıl dekore edileceğini ve bölüneceğini hayal edeceğiz.

Şık dekor örnekleri
Şık dekor örnekleri

Stil seçimine bakacağız. Hangi dekorasyon stillerinin zevkimize ve kişiliğimize en uygun olduğunu ve ayrıca odanın doğal özelliklerini (ölçüler, parlaklık…) Oda dekorasyonunda farklı seçenekleri inceleyeceğiz ve kendi ilhamımızı ve yaratıcılığımızı katacağız. Örneğin, kendimizi vintage tarzı modern bir dekorasyona dayandırabilir , İskandinav , retro tarzda fikirler alabilir , rustik bir dekorasyon yaratabilir , minimalizmi tercih edebilir veya birkaçını birleştirerek çok kişisel ve benzersiz bir dekorasyon yaratabiliriz.

Modern dekorasyon
Modern dekorasyon

İç Dekorasyon Renkleri

Renk paletini değerlendireceğiz. Halihazırda sahip olduğumuz ve korumamız gereken tonların her birini (zeminlerin, kapıların, duvarların, mobilyaların, aksesuarların rengi…) dikkate alacağız ve bir araya getiren bir ton paleti (birkaç) arayacağız. onlarla. Her odanın doğal ışığını dikkate alacağız. İç dekorasyonda 2022 renk trendleri. Ve vinil ile duvar kaplamalarına ve dekorasyona değer vereceğiz.

Modern dekorasyon örnekleri
Modern dekorasyon örnekleri

Mobilya ve aksesuarların boyutunu ve yerleşimini hesaplayacağız. Her odada serbestçe dolaşmak için gerekli boş alanları bırakmayı ve ortamdaki yeniden şarj ve bunalma hissinden kaçınmayı unutamayız. Kurmak istediğimiz tüm mobilyaları ölçüp kapladıkları alanı simüle edeceğiz (tebeşirle boyamak, kasa bandıyla ya da yere kağıt koyarak çok faydalı oluyor) kapı ve çekmeceleri açmak için gerekli boşlukları değerlendireceğiz. , oturduğumuzda bacakları yerleştirin vb. Dekorasyon zaten yapılmış gibi çevrede dolaşacağız . Hata yapmadığımızdan emin olmak için mobilyaların açık olduğu simülasyon.

L koltuk modelleri
L koltuk modelleri

Farklı dekorasyon aksesuarlarını ele alacağız. İstenilen iç tasarımı elde etmek için halılar, perde çeşitleri , yardımcı mobilyalar ve dekoratif aksesuarlar esastır. Bu aksesuarlar ve dekorasyon tamamlayıcıları , odaya gerçekten kişilik katacak olanlardır. Fonksiyonel aydınlatmaya karar vereceğiz. Farklı aktiviteleri (okuma köşesi, çalışma alanı…) gerçekleştirirken ihtiyaç duyacağımız mükemmel aydınlatma ile başlayabilir ve ardından farklı tavan lambaları, masa lambaları, spot lambaları , stiller, tasarımlar vb.

Kırmızı koltuk modelleri
Kırmızı koltuk modelleri

Uyumlu bir dekor oluşturacağız. Farklı yüksekliklerde mobilyalar yerleştirirsek veya farklı bir dekoratif stile sahip mobilyalar eklersek, sıkıcı ve mülayim odalardan kaçınırız. Döşeme, renk paleti ve bazı aksesuarlar da bize yardımcı olabilir, ancak başarılı bir iç dekorasyonun uyum ve konforu artıran bazı unsurlara sahip olması gerekir. Zarif bir dekorasyona bahse gireceğiz. Zarif bir dekorasyon elde etmek için çok fazla obje, renk, doku, detay yerleştirmekten kaçınacağız. Ana dekoratif öğeyi çevrede en çok dikkat edilecek nokta olarak seçeceğiz ve geri kalanının erimesini sağlayacağız. Çok makalemiz varsa ve hepsini ortaya çıkarmak istiyorsak, birkaç farklı renk kullanacağız ve böylece birleştireceğiz.

iç mekanları iç dekorasyon
iç mekanları iç dekorasyon
Evimi Nasıl Dekore Ederim, Evimizi Dekore Etmenin Yolları

Rahat bir dekorasyon için çareler. Kendimizi çok büyük odalar veya az mobilyalı dekorasyonlarla bulursak, onları duvara hizalamaktan kaçınmalıyız. Bu şekilde hareketin merkezde olması gerekecek ve bir işlevsellik yolu elde edeceğiz. Geçitlerde sandalye ve masalar durmayacaktır. Evimizin iç tasarımında çaresiz bulduğumuz mobilyaların kendisi, kilim veya benzeri dekorasyon teknikleri ile merkezi bir alan oluşturup dış sirkülasyon koridoru yapmak veya ayrı alanlar oluşturmak daha iyidir.

Genç odası dekorasyonu
Genç odası dekorasyonu

Rahat bir dekorasyonda akustiği de ihmal etmeyeceğiz. Müzik ve yeterli akustik konforu artırır, bu nedenle kulağa hoş gelen bir çevre dekorasyonu elde etmek için gerekli taktikleri uygulamalıyız. Hoparlörlerin iyi bir şekilde dağıtılması ve doğru malzemelerin kullanılması, başarılı bir şekilde nasıl dekore edileceğini bilmek için idealdir. Lounge tarzının belki de bu nedenle her gün daha fazla takipçisi oluyor.

Evimi Nasıl Dekore Ederim
Evimi Nasıl Dekore Ederim

Kişiselleştirilmiş bir dekorasyon için yarışacağız. Arkadaş evlerinin dekorasyon tasarımlarını , ünlülerin dairelerini veya dekorasyon dergilerinin önerisini sevebiliriz ama en büyük hatamız durumumuza ve kişiliğimize uymayan bir şeyi kopyalamak olur. Bunu yaparsak, yakında bu büyük hatayı yapmaktan zarar görürüz ve bunu düzeltme çabası çok maliyetlidir.

Ev dekorasyonu
Ev dekorasyonu

Kendimize süslü bir dekorasyona izin vereceğiz. Belirli bir hobimiz, tutkumuz veya zayıflığımız varsa ve bunun uygun olduğuna inanıyorsak, onu dekorasyon projemize dahil ederek kendimize zevk alma zevkini verebiliriz. Dekoratif şöminelerin, su kaynaklarının veya nesnelerin, fotoğrafların , tabloların … koleksiyonlarımızı yerleştirmek için stratejik olarak yerleştirilmesi bu durumlarda çok yaygındır.

Bir önceki yazımız olan İKEA Gömme Dolap Modelleri başlıklı makalemizde Bellona Gömme Dolap Modelleri, Gömme Dolap Modelleri ve İKEA Gömme Dolap Modelleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Dekorasyon Modelleri

Dekormodelleri.com, ev dekorasyonları hakkında bilgi vermek, örnek ev dekorasyonlarını paylaşmak, ev ve iş yerlerine dekorasyon yapmayı düşünenlere ilham olabilmek amacı ile kurulmuş bir dekorasyon sitesidir. Sitemizde popüler markaların dekorasyon ürünleri de tanıtılmaktadır. Satış amaçlı değil tanıtım ve fikir amaçlı bir dekorasyon sitesidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu