Dekorasyon

Size havuz örtüsü takmanın faydalarını ve avantajlarını anlatıyorum

Yaz, havuzda sıçrayan uzun günlerle (ve gecelerle) eş anlamlıdır. Çocuklar mutlu ve siz de canınız ne zaman isterse serinletici bir dalışın tadını çıkarabilirsiniz. Artık size sadece sezon boyunca havuzunuzun bakımını yapmak kalıyor.

Bir havuz aileniz için pek çok eğlence sunsa da, hepsi eğlence ve oyun değildir. Bir havuzunuz olduğunda, iyi görünmesini ve yıllar içinde çok az onarım gerektirmesini sağlamak için uygun şekilde bakımını yapmanız çok önemlidir.

İşte havuzunuzu güncel tutmanız için ipuçlarımız!

yaz havuzu (1)

1.- PH değerini izleyin

Güneş ve sıcak hava yazın ayrılmaz bir parçasıdır. Ne yazık ki ısı, bakım ürünlerinin daha hızlı çözünmesine ve buharlaşmasına da neden olur. Bu nedenle sektör profesyonelleri havuzunuzun pH değerini 2 günde bir kontrol etmenizi önermektedir.

Bir yüzme havuzu için optimum pH değeri 7,2 ile 7,6 pH arasındadır.

Suyun PH’ı çok yüksekse tehlikeli bakteriler gelişebilir. Yetersiz klor seviyeleri ve çok yüksek pH kombinasyonu da yosun oluşumuna ve yeşil havuz suyuna yol açabilir. Çok düşük bir PH değeri, metal bileşenlerin (örn. merdivenler, aydınlatma vb.) aşınmasına ve gözleri, burnu ve cildi tahriş eden hoş olmayan bir klor kokusuna neden olur.

2.- Klor değerini kontrol edin

Klor seviyelerini 2 günde bir kontrol etmek ve gerektiğinde ayarlamak da önemlidir. Klor, havuz suyunuzun temiz ve sağlıklı kalmasını sağlar!

Havuzunuzu uygun şekilde dezenfekte etmek için aşağıdaki klor konsantrasyonlarını kullanın:

  • Açık havuz: 1,0 ve 2,5 mg/l arasında
  • Kapalı havuz: 0,5 ile 1,5 mg/l arasında

Bu şekilde havuz suyunuzun bakteri ve virüs içermediğinden emin olabilirsiniz.

3.- Dış yapraklar

Yapraklar? Yaz boyunca? Evet, doğru okudunuz! Hava uzun süre aşırı kuru ve sıcak kalırsa, ağaçlar bir savunma mekanizması kullanır ve havuzda yapraklar belirir.

Zamanından önce ‘düşme moduna’ girerler ve bazı ağaç türleri, yapraklarının yarısına kadarını bile kaybedebilir. Bu nedenle, yaprakların havuzdan düzenli olarak çıkarılması tavsiye edilir.

Yapraklar gerçekten o kadar kötü mü? Evet, havuz astarınızı veya güvertenizi lekeleyebilirler.

4.- Havuzunuzu örtün

Daha sıcak hava, havuz bakım ürünlerinin daha hızlı buharlaşmasına neden olur. Havuzunuzu daha uzun süre kullanmayı planlıyor musunuz? Galiçya’da yazı uzatmayı seviyoruz. Bu nedenle havuzlarımızı daha birçok sebeple kapatıyoruz.

Havuz örtüleri havuz suyunun daha sabit bir sıcaklıkta kalmasını sağlayarak suyun fazla soğumasını engeller.

Kuru ve/veya rüzgarlı koşullarda havuzdan buharlaşma oranı artar. Bu nedenle gün içerisinde şeffaf veya baloncuklu bir örtü bulundurmakta genellikle fayda vardır. Sıcak ve nemli ortamlarda buharlaşma hızı azalır. Bu durumda gün içinde kapağı açık bırakmak daha faydalı olabilir.

havuz örtüsü

Havuz örtüsü takmanın ana avantajları.

İnsanların bir havuz örtüsü kurmasının ana nedenlerinden biri, suyun sıcaklığını koruma ve hatta biraz artırma yeteneğidir. Isıtmalı bir havuz sizin için bir zorunluluksa, bir örtü ısıtma faturalarınızı önemli ölçüde azaltmanıza yardımcı olabilir.

  • Su kaybını azaltır

Havuz su seviyesinin düşmesine neden olan sadece sızıntılar veya aşırı sıçramalar değildir. Buharlaşma, su kaybına önemli ölçüde katkıda bulunur ve kontrol edilmezse pompalama sistemine zarar verebilir. Havuz örtüsü takmak, havuz kullanılmadığında meydana gelen su kaybını azaltacaktır.

  • Klor tüketimini en aza indirin

Havuz örtüsü, suyla temas eden ultraviyole ışık miktarını azaltır. Havuz kimyasal kloru ultraviyole ışığa maruz kaldığında bozunduğundan bu önemli bir avantajdır. Bu, size zaman ve para kazandırabilecek kadar klor eklemek zorunda kalmayacağınız anlamına gelir.

  • Çöp miktarında azalma

Havuz örtüsünün bir diğer avantajı da sudaki çöp miktarını azaltmasıdır. Bu, yalnızca oto temizleyicinizi boşaltmanız gereken sefer sayısını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda şebeke, filtre ve pompalar üzerindeki yükü de azaltır.

5.- Havuzunuzu düzenli olarak temizleyin

Yaz, çocuklarınızla veya arkadaşlarınızla havuzda eğlenmek için ideal bir zamandır. Ama aynı zamanda düzenli olarak havuza girip çıkmak anlamına da gelir. Havuza her geri döndüğünüzde, istemeden havuza önemli miktarda kir getirirsiniz.

havuz örtüsü (1)

Bu nedenle suyu temiz ve sağlıklı tutmak için havuzunuzu düzenli olarak temizlemelisiniz. Manuel elektrik süpürgesi veya havuz robotu ile yapabilirsiniz. Birinin veya diğerinin kullanımı, görevi ne kadar sevdiğinize bağlı olacaktır.

Ve şimdi yapmanız gereken tek şey havuzunuzun keyfini çıkarmak. umarım yardımcı olmuşumdur

Ziyaretiniz ve yorumlarınız için teşekkürler.

Bir önceki yazımız olan Size havuz örtüsü takmanın faydalarını ve avantajlarını anlatıyorum başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Dekorasyon Modelleri

Dekormodelleri.com, ev dekorasyonları hakkında bilgi vermek, örnek ev dekorasyonlarını paylaşmak, ev ve iş yerlerine dekorasyon yapmayı düşünenlere ilham olabilmek amacı ile kurulmuş bir dekorasyon sitesidir. Sitemizde popüler markaların dekorasyon ürünleri de tanıtılmaktadır. Satış amaçlı değil tanıtım ve fikir amaçlı bir dekorasyon sitesidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu