Genel

Oturma odaları için renkler – Duvarlar ve dekorasyon için paletler

Oturma odaları için renklerden bahsetmişken, masaya sonsuz olasılıklar koymak gibi görünüyor. Hangisinin en iyi olacağına karar vermek göz korkutucu bir görev olabilir. Ne yazık ki, renkler kendi başlarına genellikle bir oda için sahip oldukları tüm potansiyeli görmemize izin vermez, bu yüzden onları hemen atma eğilimindeyiz.

Ancak, bir kombinasyonun ne kadar ilginç olabileceğine dair grafik örneklerle, duvarları boyamak ve odaları dekore etmek için size somut renk paletleri sunmanın uygun olacağını düşündük.

Oturma odaları için renkler

Oturma odasını boyamak için zarif griler, bejler ve toprak kahveleri, zeytin yeşili ve pasteller, Prusya veya oxford gibi bazı derin mavi tonları gibi çok güzel moda renkler vardır. Bu renklerin yanı sıra hardal sarısı, bordo kırmızısı ve eski pembe gibi sıcak tonlar da hayat buluyor.

Oturma odası için daha fazla renk:
Mavi Odalar Fotoğraflar ve Öneriler
Kahverengi veya Bej Oturma Odaları – Fikirler ve Görseller
Turuncu veya Sarı oturma odaları – Sıcaklık ve Enerji
Modern beyaz oturma odaları – beyaz mobilyalar ve daha fazla fikir

Zeytin yeşili

Salone del Mobile ve Milano Design Week örnekleri 2023 yılı için çok renk gösterdi. Trendlerden biri de şüphesiz zeytin veya viridiana gibi yeşilin mavimsi tonlarına yönelmek.

Bu, dinlendirici, hoş ve sade bir alan yaratmak için beyaz, zeytin yeşili, sarı ve siyah renklerden yararlanan taze ve çağdaş bir tarzdır. Her rengin kompozisyonda önemli bir rol oynadığına dikkat etmek önemlidir.

Doğadan renkler getirmek, bir odayı neşeli tutmanın ve her zaman modern kalmanın bir yoludur. Ana renge odaklanmalı ve ardından diğer renklerin unsurlarını birleştirerek odadaki uyumu aşırı yüklemeden korumalısınız.

kuru yeşil

Pastel yeşilin birçok tonu da vardı, ancak trend geçen yıl çokça görülen doygun tonları bırakıp yeşilin daha yumuşak ve narin tonlarını kullanmak yönünde.

Bu oda eklektik bir zarafete sahiptir ve duvardaki zarif kuru yeşilin bitkilerden gelen yeşille ve gri ve bejin narin tonlarıyla birleşiminin karakteristiğidir.

Koyu yeşil

Oturma odanıza koyu renkler sağlamak istiyorsanız, topraklama kablosu sağlayan kahverengi detaylara (mobilya gibi) eşlik eden koyu mavimsi yeşil, beyaz, pembe ve bej kullanabilirsiniz. Bu odada görülen duyumlar.

Koyu mavi

Evimizi dekore etmek zor bir iş olabilir. Evimizin dekorasyonu kendimizi ifade etmenin bir yolu olduğu için doğru renkleri aramalıyız. Oxford mavisi gibi yoğun renk dokunuşları eklemek de alternatiflerden biri olabilir.

Mavi rengin verdiği dinginlik ve rahatlama hissini oturma odanıza taşıyabilirsiniz. Yoğun bir ton seçerseniz ortama bir sıcaklık dokunuşu ekleyebilirsiniz. Bu rengin beyaz veya açık renkli ahşap mobilyalarla daha iyi birleştiğini unutmayın.

Koyu gri ve kahverengi gibi sade ve zarif bir rengi lacivert ile birleştirmek, bir odaya renk katmanın modern ve başarılı bir yoludur. Çok fazla risk almadan renk eklemenin bir yolu.

Açık mavi

Bir odayı pastel renklerle dekore etmek, özellikle nötr renklerle birleştirirsek iyi bir seçenektir. Duvarlarda açık mavi kullanmak ve bunu beyaz, gri ya da bej ile tamamlamak oldukça rahatlatıcı bir alan yaratır ve odaya tarz katar.

Bebe mavisi, beyaz ve bej ile de başarılı bir şekilde kombine edilebilir.

Duvarla kontrast oluşturan turuncu bir kanepe ve sarı unsurlar seçmek, bir başka güzel renk kompozisyonu olabilir.

Bej

Klasik tonlardan bahsedecek olursak şüphesiz ki bejden bahsetmeliyiz. En parlak tonlarındaki bu renk, oturma odasına daha fazla sıcaklık getirirken aynı zamanda şık bir dokunuş da sağlar.

Tekdüzeliği kırmak için, sıcak bej duvarları tercih etmek istiyorsanız, pembe veya yeşil gibi renklerdeki detayları da birleştirmenizi, ancak her zaman daha yumuşak tonlarını tercih etmenizi öneririz.

eski pembe

Duvarda eski pembe gibi yumuşak bir renk seçmek ve koltukta ve minderlerde diğer nötr tonları kullanmak, güzel ve düşük riskli bir ortam elde etmenin başka bir kesin yoludur, çünkü ters gitmenin hiçbir yolu yoktur.

İlginç bir oda elde etmek için zıt renkleri kullanabiliriz. Deniz mavisi bir duvar, tozlu pembe gibi zıt bir renkteki aksesuarlarla kontrast oluşturuyor. Sonuç, aşırıya kaçmadan farklı renklerle neşeli bir oda.

allık pembe

Bir ortamda uyumu korurken renk eklemenin başka bir örneği. Minderlerde ve koltukta güçlü renkler, renkli ve zevkli bir sonuç için kesin bir yoldur.

Soluk sarı

Genç ve orijinal renk için bir bahis, duvarları sarıya boyamaktır. Her zaman beyaz olan marangozlarla (kapı, süpürgelik, merdiven vb.) kombinlemek ve aynı renk veya nötr tonlarda tekstillerle güçlendirmek.

Sonuç, dışarıdaki ışığı yakalayan aydınlık bir alandır (kışın güneş ışığının az olduğu soğuk yerler için idealdir). Sarı ile en iyi giden renklerden biri olan turkuaz mavisi ile dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Sarı hardal

Bir odaya renk katmanın yolu sadece duvarlardan ibaret değil. Kumaş ve kumaşları karıştırarak odayı tek renkli tutabilir ve renk katabilirsiniz.

Turuncu

Bir odaya renk katmanın çok güvenli bir yolu, bir vurgu duvarını turuncu gibi güçlü bir renge ve geri kalanını nötr bir renge boyamaktır. Ardından, uyumlu ve stil katan gri veya beyaz aksesuarları seçin.

Rojo

Kırmızıyı bej, kahverengi veya mavi ile eşleştirmek, bir odaya renk getirmenin kesin bir yoludur. Odada uyum yaratmak için şekiller, dokular ve desenlerle denemeler yapmalı, ayrıca odayı kapatmayı başaran bir renk, bu durumda bej eklemelisiniz. Kırmızı renk, vurgulu bir duvar oluşturmak için de harika bir seçenektir.

leylak

Leylak, mor veya mor aralığında, odanın duvarlarında yumuşak bir leylak tercih edebiliriz. Ve bu renkten o feminen havayı çıkarmak için, döşeme ve kumaşlarda (halılar, perdeler vb.) bej veya kahverengi gibi tonlarda ve doğal ahşap mobilyalar tercih etmenizi öneririz.

Blanco

beyaz ve gri

Nötr renkler, rahat, sıcak ama aynı zamanda yoğun ve kişilik dolu bir atmosfer yarattıklarından pohpohlamayı yok eder. Sizi daha detaylı gözlemlemeye, tonların tadını çıkarmaya ve hatta potansiyelsiz gibi görünen sanat eserlerine değer vermeye davet ediyor.

Aşağıdaki fotoğrafta, vurgu dekorasyonu olarak ahşap bir masa kullanmayı tercih ettik.

beyaz ve bej

Güvenli yolda yürümek istiyorsanız, odayı beyaza veya çok yumuşak bir beje boyayın ve mobilyaları krem ​​​​renkli duvar halıları ve daha koyu bir ahşap yapı ile çalışın. Halı, siyah gibi daha güçlü bir rengin eklendiği nokta olabilir.

siyah ve beyaz

Dekorasyon dergileri bu yıl siyah beyaz dekorasyona oldukça önem veriyor. Özellikle oturma odalarında modern olduğu kadar çok doğal, ferah ve temiz olan bu tarzı tercih etmeniz önerilir. Evimizin oturma odasını siyah beyaz dekore etmenin birkaç yolunu göreceğiz.

En çok hoşuma giden yollardan biri aşağıda görebileceğiniz yol. Tamamı beyaza boyanmış ferah bir odadır, özellikle İskandinav tasarımını sevenler için tercih edilen bir tarzdır. Bu genel beyaz zemine sandalye, duvarlardaki tablolar, lamba ya da minderler gibi siyah detaylar eklenmiştir. Genel beyazlığa adeta karışan küçük beyaz bir divan kanepe, dekoratif bütünü tamamlıyor.

Yine çok etkili olan bir başka dekorasyon yöntemi de duvarları beyaza boyamak ve odanın ortasına bir halının üzerine tek bir beyaz masa koymaktır. Koltuğun bir yanına siyah zemin lambası, siyah bir tablo gibi aksesuarlar ekleyip odayı hazır hale getiriyoruz.

Son olarak, siyah ve beyaz arasında değişen duvarların arka planında beyaz bir masa, beyaz koltuklar yerleştirmeyi seçebilirsiniz. Ayrıca pencerelere beyaz perdeler ve her iki rengi de içeren bir lamba (örneğin, dışı siyah ve içi beyaz) asmayı unutmayın.

Açık gri

Gri, güncel ve avangart tarzdaki dekorasyonlarda en çok talep edilen renklerden biridir. Dezavantajı, küçük odalarda veya çok az doğal ışık alan odalarda, bu rengin odaları daha da koyulaştırmasına ve küçültmesine katkıda bulunmasıdır.

Bu durumda açık griyi tercih etmenizi ve/veya mobilya ve detayları beyaz olarak yerleştirmenizi tavsiye ederiz. Yine de aksesuar ve detaylarda her zaman diğer renklerle oynama imkanınız olacak.

koyu griler

Küçük evlerde koyu gri gibi derinlikle alakalı renkler uygulanabilir. Mobilyalar beyaz olabilir, ancak en iyi fikir odanın çok soğuk olmaması için bej rengi tercih etmek olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Cazibeli modern rustik oturma odaları - Decora Ideas başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Dekorasyon Modelleri

Dekormodelleri.com, ev dekorasyonları hakkında bilgi vermek, örnek ev dekorasyonlarını paylaşmak, ev ve iş yerlerine dekorasyon yapmayı düşünenlere ilham olabilmek amacı ile kurulmuş bir dekorasyon sitesidir. Sitemizde popüler markaların dekorasyon ürünleri de tanıtılmaktadır. Satış amaçlı değil tanıtım ve fikir amaçlı bir dekorasyon sitesidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu