Genel

Banyo Tasarımları – Stiller ve İpuçları

Yenileme projesinde veya yeni bir ev için bir banyo tasarlamak ve inşa etmek, görünüşünü tanımlamakla başlar ve ardından planlar. İşlevsel ve çok güzel bir alan elde edebilmeniz için size birkaç banyo tasarım fikri göstereceğiz.

Banyoda geçirdiğimiz zaman çok değerli. En mahrem anlarımızdan bazılarının geçtiği yer burasıdır. Bu nedenle sadece iyi çalışmamalı, aynı zamanda rahatlık ve şıklık için tasarlanmalıdır.

banyo tasarımları

Tarzına göre banyo tasarımları

Kendinizi en rahat ve rahat hissedeceğiniz banyo stilini seçmek çok önemlidir. Burada size bazı fikirler göstereceğiz.

çağdaş banyolar

Çağdaş bir banyo işlevsellik, tasarım, pratiklik ve teknolojik açıdan gelişmiş ürünleri bir araya getirir.

Genellikle düzgün kıvrımlar veya köşeler, büyük karolar ve duvar üniteleri kullanılır. Her şeyden önce, zeminlerde mumlu beton gibi yenilikçi malzemeler kullanılır.

Tasarımcı bir banyo için, totem tipi lavabo, görünür telli aydınlatma armatürleri ve orijinal duvara monte radyatör gibi yeni şekilleri seçmekten çekinmeyin.

Banyo işlevsel ve konforlu bir alan sunmalıdır. Çok fazla konfor ve düzen sağlayan depolama ile zeminden tavana her şey optimize edilmelidir.

Mumlardan çiçeklere kadar renkleri ve dekoratif objeleri gösterişli hale getirebilirsiniz. Mümkünse, köpük banyosunun, farklı cihazlar için birden fazla düzenlemeye sahip mobilyaların ve büyük bir aynanın ve hatta birkaçının keyfini çıkarmak için bir küvet seçilir.

rustik banyolar

Bu tarz bizi, baş rolde ahşap veya taş gibi malzemelerin olduğu, rahatlatıcı olduğu kadar büyüleyici bir dünyaya götürüyor.

Burada daha fazla fikir: Rustik Banyo Fotoğrafları ve İpuçları

endüstriyel tarz

Bu tür tasarım, bugün trend olanlardan biridir.

Zen Hamamları

Rahatlamaya adanmış banyolardır, her şey esenlik ve zerafet sağlamalıdır. Bambu ağacı, Buda heykelleri, tik ağacından mobilyalar vb. Zen stili, Japon etkileri ve minimalist eğilimleri ile ayırt edilir.

Yumuşak, dinlendirici ve egzotik bir ortam arıyorsanız, Japon hamamı mükemmel bir seçimdir. Dikkat, bu tarz büyük sadelik ilkesine dayanmaktadır. Süslemek için kiraz çiçekleri, Japon panelleri ve kağıt veya origami unsurları kullanılır.

İtalyan banyoları

İtalyan tarzı banyo, büyük duşları ve rahatlamayı sevenleri baştan çıkarıyor. İtalyan duşları, büyük boyutları, açıkta duş teknesi olmaması ve genellikle yağmur duşu için bir duş başlığına sahip olmaları ile karakterize edilir.

Banyo nasıl tasarlanır veya yeniden şekillendirilir?

Mükemmel banyo tasarımına ulaşmak için dikkate alınması gereken ana noktalardan biri, ailedeki mevcut veya gelecekteki üye sayısı ve kullanılabilir alan. Bu iki noktayı göz önünde bulundurarak, kesinlikle akıllı kararlar verebileceksiniz.

basit bir eskiz çiz

Bu, banyoyu görselleştirmenin en kolay yöntemidir. Yeni bir banyo mu yoksa mevcut bir alanı yenilemek mi istiyorsunuz? Tasarımı ölçeklendirmek sizin için çok daha kolay hale getirecektir.

Küvet, duş, lavabo ve depolama üniteleri gibi çeşitli sıhhi armatürlerin yanı sıra boşlukları da ölçmelisiniz. Sıfırdan inşa edecekseniz, sıhhi tesisatın ortalama boyutları ve istediğiniz mobilya mümkün olduğunca sığacak şekilde gerekli alanı çizin. Bu ölçüler internette bulunabilir.

Bu temelde, taslağı olabildiğince doğru yapmaya çalışın. Banyo tavanının yüksekliğini de hesaba katmayı unutmayın. Bu, ışıkların kurulumunu planlamak veya uzun dolapları yerleştirmek için önemli olabilir.

Bu aynı zamanda sıhhi tesisat ve sıhhi tesisat kurulumlarının nerede yapılması gerektiğine dair net bir vizyona sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca ısıtmayı, aydınlatma noktalarını, anahtarları vb. istediğiniz yeri de belirlemelisiniz. Banyo ekipmanları ve fiyatları konusunda bir uzmana danışırken tüm bu bilgiler gerekli olacaktır.

Pencereleri ve kapıları dikkate almayı unutmayın. Kapı içe doğru açılıyor mu? Bu çok fazla boşa harcanan bir alandır çünkü hiçbir şey yolunda olamaz. Pencere, komşuların sizi görmesini engelleyecek kadar yüksek mi?

Genellikle 1/50 ölçeğinde çizilir, yani planda bir santimetre gerçekte elli santimetreye karşılık gelir. İnternette bir arama yaparsanız, örneğin banyoyu 3 boyutlu hale getirmenize olanak tanıyan banyo modelleyicileri bulacaksınız.

Bütçeniz izin veriyorsa, mükemmel banyoyu elde etmenize şüphesiz yardımcı olacak bir mimarla çalışmayı düşünün.

Banyonun ölçüsüne göre tasarımlar

Tasarım büyük ölçüde mevcut alana bağlı olacaktır.

büyük banyolar

Alan genişse, olasılıklar daha büyük olacaktır. Küvet veya duşu özgürce seçebilirsiniz. Aile büyükse çift lavabo çok pratik olacaktır. Örneğin havluları ve tüm hijyen ve kişisel bakım malzemelerini saklamak için birçok dolabın yanı sıra.

Bir çamaşır odası veya güzel bir jakuzili dinlenme alanı kurmak da çok pratik olabilir. Kısacası geniş bir alana sahipseniz kendinizi şımartabilir ve tüm isteklerinizi gerçekleştirebilir, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

küçük banyolar

Banyonuz küçükse çok daha yaratıcı olmanız gerekecek ancak bu durum onun pratik ve konforlu olmasına engel olmayacaktır. Size yardımcı olabilecek bazı ipuçları göstereceğiz.

Duş mu küvet mi? Bir duş size çok yer kazandıracaktır. Ancak çocuklu aileler için küvet bazen daha pratik bir seçenek olabiliyor. Küveti duş olarak kullanabilmeniz için duvar, duş perdesi veya duş perdesi de ekleyebilirsiniz. Ailede çocuk yoksa, belki de en iyi seçenek duştur. Daha az yer kaplar.

Ayrı tuvalet mi? Belki tuvaleti banyonun dışına yerleştirmek mümkündür. Bu size neredeyse bir metrekare kazandıracak. Ayrıca, çok daha fazla mahremiyete sahip olacaksınız.

Cam, daha fazla alan hissi yaratmaya yardımcı olur. Opak camlı bir kapı iyi bir fikir olabilir, böylece mahremiyeti korurken odaya daha geniş bir his vermiş olursunuz. Duş perdesini sürgülü cam kapı ile de değiştirebilirsiniz.

Büyük bir ayna da alanı artırmanıza yardımcı olacaktır.

Duvara asılan banyo dolapları da daha fazla alan yanılsaması yaratır. Etki, asma klozet ile aynıdır.

Akıllıca kullanılmayan köşeler boşa harcanan, kullanılmayan alanlardır. Asma klozet iyi bir fikir olabileceği gibi, onu bir köşeye yerleştirmek de iyi bir çözümdür. Ya da dilerseniz kullanılmayan köşelerden birine ortam aydınlatması ekleyebilirsiniz.

Yükseklikleri vurgulamaya çalışın: ışık, pencereler ve yüksek mobilyalar alan hissini artırır.

Mekanın parlaklığını korur. Açık renkler kullanın ve çok ağır süslemeler kullanmaktan kaçının. Bu nedenle büyük karolar, bütünü ağırlaştıran mozaiklere kıyasla küçük bir banyo için daha uygundur. Gözlem yer karoları için aynıdır.

Çok işlevli aksesuarları kullanabilirsiniz. Örneğin gömme dolaplı bir lavabo ya da aynalı askılı bir dolap tercih edebilirsiniz. Isıtmalı havlu askısı da iyi bir fikirdir: ısı sağlar, havluları kurutur ve yerden tasarruf sağlar. Yatay kulplu mobilyalar aynı zamanda size havlu kurutma imkanı verir, havlu askısı olarak kullanılabilirler.

İlginizi çekebilir: Modern Küçük Banyolar

Banyo aydınlatması ve prizler

Tüm odanın stratejik çıkışları olmalıdır, ancak en önemlisi aynanın etrafındakilerdir.

Yeterli sayıda elektrik prizi olmalıdır. Bunlar, saç kurutma makinenizi, ütünüzü veya tıraş makinenizi fişe takmak için kullanılacağından lavabo tezgahının etrafında olmalıdır. Ancak ek aydınlatma kurmak veya bir müzik çalar takmak da uygun olabilir. Ancak, suyun herhangi bir elektrikli aleti ıslatmaması için fişleri güvenli bir mesafede (en az bir metre) tutun.

Aydınlatmayı hafife almayın. Odanın tamamında, özellikle de ayna çevresinde yeterli ışık olmalıdır, çünkü bu alan örneğin diş fırçalamak, ağda yapmak, makyaj yapmak veya kontakt lensleri çıkarmak için kullanılır. Rahatlama anları için olası ortam aydınlatmasını sağlamayı unutmayın.

Şuna baksana:

Trend Banyolar İçin Renkler

Banyo Duvar Dekorasyonu – Vinil, Kağıt veya Fayans

Banyo Dolapları ve 50 Depolama Fikri

Bir önceki yazımız olan Modern trend banyolar için renkler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Dekorasyon Modelleri

Dekormodelleri.com, ev dekorasyonları hakkında bilgi vermek, örnek ev dekorasyonlarını paylaşmak, ev ve iş yerlerine dekorasyon yapmayı düşünenlere ilham olabilmek amacı ile kurulmuş bir dekorasyon sitesidir. Sitemizde popüler markaların dekorasyon ürünleri de tanıtılmaktadır. Satış amaçlı değil tanıtım ve fikir amaçlı bir dekorasyon sitesidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu