Muftak Dekorasyonu

Küçük Mutfak Tasarımları

Küçük Mutfak Tasarımları

Küçük Mutfak Tasarımları

Küçük Mutfak Tasarımları her ev için çok fazla önem arz edebilmektedir. Bu tür mutfaklar küçük evlerde sıklıkla kullanılmaktadır. birçok insanın düşündüğünden çok, küçük mutfak tasarımları büyük mutfaklardan çok daha faydalı olabilir. Büyük mutfaklarda çok fazla alan vardır ve onları rahat göstermek çok zordur, ancak küçük mutfaklarda bu çok daha kolaydır. Küçük mutfağınızın çok iyi dekore edilmiş, konforlu ve işlevsel olması ve en önemlisi modern ve güzel görünmesi için iyi kullanılacağını bildiğimiz bazı önerilerde bulunacağız.

Yüzer raflar
Yüzer raflar

Küçük Mutfak Tasarımları ve Dekorasyonu

Ölçekli mobilya
Mobilyalar mutfağın ölçülerine göre boyutlandırılmalı yani hiçbir şeyden vazgeçmenize gerek yok, sadece boyutlarına göre mutfağınızın alanına uyum sağlayan ve “onlar” hissi vermeyen mobilyalara sahip olmanız yeterli. üzerinize geliyorlar”.

Ölçekli mobilya
Ölçekli mobilya

Şeffaf kapaklı dolaplar
Cam kapaklı veya yarı saydam veya şeffaf malzemeli dolaplar da alanı genişletmeye yardımcı olacaktır.

Şeffaf kapaklı dolaplar
Şeffaf kapaklı dolaplar

Yüzer raflar
Rafları yerleştirmek için duvarların yüzeyinden yararlanırsınız, böylece tüm çeşniler, tabaklar ve mutfak eşyaları yerlerinde düzenlenir ve tezgah veya masa üzerinde yer almazlar.

Yüzer mutfak rafları
Yüzer mutfak rafları

Açık raflar
Bu da unutmamanız gereken başka bir kavramdır. Duvarların her santimini kullanarak rafları veya kapısız küçük dolapları (yer kaplıyor hissi vermeyen) en çok kullanılan tüm ögelerin düzenli, görünür ve kolay erişilebilir olacağı yerlere yerleştirin. Sadece pratiklik için değil, aynı zamanda daha fazla ferahlık hissi vereceği için her şey iyi organize edilmelidir. Küçük bir mutfağın olduğundan daha geniş görünmesinin ana anahtarının düzen olduğunu unutmayın.

Basit mutfak dekorasyonu
Basit mutfak dekorasyonu

Bu tür mutfakların kötü yanı, iki veya üç şey yerinde olmadığında çok dağınık görünebilmeleridir. Düzeni sağlamak için her şeyin yerinin olduğu duvarlarda dolaplar ve raflar olmalıdır. Yatay yüzeyleri, yani tezgah, mutfak adası veya masayı herhangi bir nesne olmadan mümkün olduğunca serbest tutmalısınız.

Açık mutfak rafları
Açık mutfak rafları

Ada katlanır masa
“Gömme” tarzı mobilyaların montajı için duvarların kullanılması hayati önem taşımaktadır. Örneğin, mutfak adası ve yemek masası görevi gören duvara monte katlanır masa, dar bir tezgah ve üst dolaplar kullanmak, büyük hareket alanınız olmasa bile rahat ve pratiktir.

Ada katlanır masa 1
Ada katlanır masa 1

Duvar askıları
Bu tip mutfaklarda metal kaşık ve bezleri düzenli ve el altında tutmamıza yardımcı olması için duvar askıları oldukça kullanışlıdır. Çöp tenekesi konusunda da dikkatli olmalıyız. Mobilyanın içinde boş alanımız varsa, çöp kutusunu birinin içine koyabiliriz ve bu nedenle yer kaplamaz, ancak gerçek şu ki, sağlıksız görünebilir. Sadece çantayı kilitlemeniz gereken küçük duvar askıları olanlar daha iyidir.

Duvar askıları 1
Duvar askıları 1

Küçük mutfakları dekore etmek, içinde tam olarak fazla alana sahip olduğumuz mutfakları dekore etmekten biraz daha fazla sanat gerektirir. Bu zor ya da imkansız bir şey değildir ve birkaç hile ile aynı zamanda ihtiyacımız olan her şeye sahip olmamızı, çekici ve modern bir mutfak yapmamızı sağlayan bir görünüme kavuşabiliriz.

Duvar askıları
Duvar askıları

Parlak Mutfak Yüzeyleri
En yeni kaplamaların çoğu, ışığın odanın etrafına yansımasına yardımcı olacağı ve alan hissini artıracağı için küçük alanlar için iyi bir seçenek olan yüksek parlaklıkta mevcuttur. Bununla birlikte, parlak yüzey parmak izleri için bir mıknatıstır, bu nedenle özellikle küçük çocuklarınız varsa düzenli olarak temizlenmesi gerekir.

Parlak Mutfak Yüzeyleri 1
Parlak Mutfak Yüzeyleri 1

Mutfak Aydınlatması
Aydınlatmadan en iyi şekilde yararlanmak için, beyaza boyanmış duvarların yanı sıra pencerelerin ve parlak ışığın daha fazla alan görünümüne katkıda bulunduğunu unutmayın. Yukarıdaki görselde de gördüğümüz gibi geniş bir pencere harika bir ferahlık hissi veriyor.

Mutfak aydınlatması
Mutfak aydınlatması

Mutfak Stilleri

Küçük mutfak tasarımları gerçekten rahatsız edici bir şey varsa o da yemek pişirmek zorunda olduğunuz alanın azlığıdır diyebiliriz . Yerinde olmayan çok az şey varken çok dağınık görünme eğilimindedirler, çünkü küçük bir alana sahip olmak her şey fazla “hantal” görünür ve üzerimize geliyormuş hissi vererek hoş olmayan bir bunalma hissi yaratır. Bu nedenle, mutfaktaki her şeyin belirli bir alana sahip olması ve mümkünse modern görünmesi için ustalık kullanmanız önemlidir.

Ada katlanır masa
Ada katlanır masa

Bu, duvarların ve zeminin her santiminden yararlanarak pratik olmak için her şeyin bir yeri olması ve iyi düşünülmesi gerektiği anlamına gelir.

Küçük bir eviniz varsa yapılacak ilk ve en önemli şey mutfağı üç bölüme ayırmaktır:

Su alanı – Lavabo ve sebzeleri yıkamak, yıkadığınız bulaşıkları, bardakları ve tencereleri koymak için bir boşluktan oluşur.
Yangın bölgesi – Ocakları ve tabakları ateşten çıkarırken yerleştireceğimiz yerdir.
Küçük bir ada olabilecek yemek hazırlama alanı.

Beyaz mutfak tasarımı
Beyaz mutfak tasarımı

Alan izin veriyorsa, küçük bir mutfakta bir ada, konforunuzu artırmak için harika bir çözüm olabilir. Ada, bize yemek pişirmek için ek bir yüzey sağlamanın yanı sıra, yemek için bir masa olarak çok iyi çalışabileceği gibi, bize ekstra depolama alanı da sağlayabilir. Yüksek tabureler çok rahat olabilir ve fazla yer kaplamazlar.

Bir önceki yazımız olan Ada Mutfak Modelleri başlıklı makalemizde Ada Mutfak, Ada Mutfak Çeşitleri ve L mutfak modelleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Dekorasyon Modelleri

Dekormodelleri.com, ev dekorasyonları hakkında bilgi vermek, örnek ev dekorasyonlarını paylaşmak, ev ve iş yerlerine dekorasyon yapmayı düşünenlere ilham olabilmek amacı ile kurulmuş bir dekorasyon sitesidir. Sitemizde popüler markaların dekorasyon ürünleri de tanıtılmaktadır. Satış amaçlı değil tanıtım ve fikir amaçlı bir dekorasyon sitesidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu