Genel

Modern iç bahçeler – fotoğraflar ve tasarım ipuçları

Kapalı bahçe nasıl yapılır? En iyi seçenek nedir ve bunu evin tasarımıyla nasıl birleştirirsiniz? Birçok seçenek var: yeşil duvarlar, dikey bahçeler, iç mekana entegre bitki saksıları. Seçim, mevcut alana, kişisel zevklerinize ve tercihlerinize bağlıdır.

Kapalı bahçe tasarım fikirleri, sağlam planlama üzerine kuruludur. Bir iç bahçe düzenlerken, bir dizi kilit soruyu dikkate almak önemlidir. Aklınızda çarpıcı bir dikey bahçeniz, yemyeşil bir yaşam duvarınız, kullanışlı bir mutfak bitki bahçeniz veya sevimli bir mini bahçeniz olsun, uygun hazırlık ve dikkatli bitki seçimi, sebzelerinizin gelişmesini ve büyümesini sağlamanın temel unsurlarıdır. yıl boyunca bahçe.

modern kapalı bahçeler

İlginizi çekebilir:
Modern Bahçeler – Modern Teraslar – Fotoğraflar ve Tasarım Fikirleri
Dikey Bahçeler + 40 Yeşil İlham Fotoğrafı
Güzel ve sade küçük bahçeler – fotoğraflar ve dekorasyon fikirleri

işlevsellik

Bir aile evinde yaşıyorsanız ve bir kapalı bahçe planlıyorsanız, birkaç hususu dikkate almalısınız. Hem işlevsel hem de estetik açıdan hoş olduğundan emin olarak bahçenizin genel tasarımını düşünün.

Kolay erişim ve uygun bakım için bitkilerin düzenini düşünün. Ayrıca, sulama nem üretebileceğinden bakımı kolay, dayanıklı bir zemin seçin. Yılın herhangi bir zamanında oturmak ve iç bahçenizin keyfini çıkarmak için rahat mobilyalar eklemeniz de tavsiye edilir.

İç bahçenin ışığa göre konumu

Seçtiğiniz her bitkinin özel ihtiyaçlarını araştırmayı ve iç bahçenizi sunabileceğiniz ışık koşullarına göre uyarlamayı unutmayın. Bu şekilde, bitkilerinizin güzelliği ile sağlıklı büyümeleri için doğru aydınlatma arasında mükemmel bir denge kuracaksınız. Evde kendi yeşil vahanızı yaratmanın keyfini çıkarın!

Evinizdeki pencerelere bir göz atın ve bahçeniz için doğal ışığa yakın yeterli alana sahip olup olmadığınızı değerlendirin. Mevcut ışık miktarı, hangi bitki türlerini seçebileceğinizi de belirleyecektir. Sınırlı doğal aydınlatma durumunda, o ortamda gelişmek için çok fazla ışık gerektirmeyen bitki türlerinin seçilmesi önemlidir.

Bol ışığa ihtiyaç duyan çiçekli bitkileriniz varsa, onları doğrudan doğal ışık alabilecekleri pencerelerin yanına yerleştirmenizi tavsiye ederim. Bu onlara gelişmek ve sağlıklı büyümek için ihtiyaç duydukları enerjiyi sağlayacaktır. Bu bitkiler için yeterli alan ve güneş ışığına erişim olduğundan emin olun, çünkü en uygun yerleşimleri evinizdeki en parlak pencerelerin yakınında olacaktır.

dikey bahçeler

Öte yandan, gölgeli alanlarda gelişebilen bitkileriniz varsa dikey bahçeler veya canlı duvarlar gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bu alanlar, bitkilerin dikey bir yapıya yerleştirilmesine izin vererek, alan kullanımını en üst düzeye çıkarır ve benzersiz bir görsel etki yaratır. Ayrıca bu bitkileri, dağınık veya dolaylı ışığın keyfini çıkarabilecekleri, evinizin stratejik bir köşesine yerleştirebilirsiniz.

Büyük evlerde çok fazla sınırlama olmaksızın bir iç bahçeyi barındırmak için yeterli ışığa maruz kalan alan bulunurken, küçük evlerde veya apartman dairelerinde dikey bahçeleri veya duvar bahçelerini seçmek en iyisidir.

Bitkilerin büyüklüğünü göz önünde bulundurun

Yetiştirmek istediğiniz bitkilerin boyutunu göz önünde bulundurarak görsel uyum sağlamanız önemlidir. Daha büyük bitkilerin birbirine veya daha küçük bitkilere müdahale etmediğinden ve uygun şekilde su ve bakım için uygun erişiminiz olduğundan emin olun. Küçük bir daire veya kış bahçesi gibi sınırlı bir alanınız varsa, bir veya iki büyük veya uzun bitki, çarpıcı bir görsel etki yaratmak için yeterli olacaktır.

Ayrıca farklı renk ve tonlardaki çiçekli bitkileri de eklemeyi unutmayın çünkü bunlar olağanüstü bir görsel zevk sağlayacaktır. İç mekan bahçenize güzellik ve canlılık katmak için bazı çiçek türleri eklemeyi düşünün.

Merdiven altı kapalı bahçe

Yaşam alanını dönüştüren ve iç tasarıma inanılmaz estetik değer ve görsel çekicilik katan birçok iç mekan bahçe örneği var. Küçük bir köşede, örneğin merdivenlerin altında oluşturulabilirler.

Doğru bitkileri seçmek

İç mekanlarda yetiştirilmeye uygun zengin bitki çeşitliliği vardır. Hepsi sürekli bakım, dikkat, sulama ve gübreleme gerektirir, bu yüzden aslında bu oldukça büyük bir sorumluluktur.

Eviniz için hangi bitkilerin uygun olduğunu ve yetiştirme koşullarını bir uzmana danışmak en iyisidir. Bu şekilde bitkiler için en uygun koşulları garanti edebilecek ve aynı zamanda iç bahçenin bakımında zamandan, emekten ve paradan tasarruf edebileceksiniz.

001

tamamlayıcılar

Aksesuarlar ve dekoratif öğeler görsel çekiciliği artıracak ve iç mekanın geri kalanıyla uyumlu uyumlu bir ortam yaratılmasına yardımcı olacaktır. Bitki ve aksesuarlarla karıştırmamaya özen gösterilmelidir, aksi takdirde dağınık ve kaotik görünebilir.

003

İster Japon tarzı bir bahçe, ister dikey bitki bahçesi, sebze bahçesi veya muhteşem dekoratif duvar bahçesi olsun, iç mekan bahçe tasarımı evinizin tasarımını tamamlamalıdır.

tropikal tarz

İç mekan bahçe tasarımına daldığınızda, evinize benzersiz bir şekilde uyum sağlayabilecek bir dizi stilistik seçenek vardır. Tropikal bir hava için gidiyorsanız, nemi seven ve 18 ila 28 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda gelişen bitkileri seçin. Dieffenbachia, begonyalar, ficuslar, eğrelti otları ve dracaena, yemyeşil, canlı bir tropikal ortam yaratmak için uygun seçeneklerdir.

Japon bahçesi

Japon esintili bir iç veranda için geometrik çizgiler ve minimalist bir yaklaşım arayın. Bonsai ağaçları harika bir seçenektir ve bunları mini fıskiyeler, şelaleler, çakıl taşları ve kayalarla tamamlayabilirsiniz.

Bambu bitkileri ve küçük bir gölet de kapalı bir Japon bahçesinin tasarımında kullanılabilecek tipik öğelerdir.

minimalist teraslar

Minimalist tasarımlar küçük alanlar için idealdir. Minimalist stili vurgulamak için küçük, tek renkli bitkileri tercih edin. Çiçekli bitkiler tavsiye edilmese de, birkaç çiçek türüne sahip olmak istiyorsanız, parlak vurguları bir veya iki ile sınırlamak en iyisidir. Saksıları asimetrik olarak ve küçük gruplar halinde yerleştirin. Yavaş büyüyen yaprak dökmeyen saksı bitkileri, bu tür bahçeler için mükemmel bir seçimdir.

rustik tarz

Rustik tarzda bir iç bahçe gerçek bir yeşil vahaya dönüşebilir. Bir bitki bahçesi ile bir çiçek bahçesi arasında bir simbiyoz oluşturmak için çiçekli bitkileri, fesleğen, dereotu ve maydanoz gibi bitkileri süs lahanasıyla birleştirin.

modern kapalı bahçeler

Modern kapalı bahçelerde genellikle bitkilerin özel panellerde düzenlendiği çarpıcı canlı duvarlar veya dikey bahçeler bulunur. Yaşayan duvarlar, çok yönlülüğü ve pratikliği nedeniyle çağdaş iç mekanlarda giderek daha popüler hale geliyor. Bu tip kapalı bahçe tasarımı, daha küçük alanlar da dahil olmak üzere her alan için uygundur.

Kapalı bahçeler yüzyıllardır evlerin önemli bir özelliği olmuştur. Geçmişin aristokratlarının güzel kış bahçeleri veya seraları, özel bir cazibesi olan, evin sahibinin yüksek statüsünün kanıtı olan yerleri vardı.

O kış bahçeleri, bitki yetiştirmek için özel olarak tasarlanmış ve donatılmış yapılardı. Bugün iç mekan bahçeciliği değişti ve fantastik modern iç mekan bahçelerinin keyfini çıkarmak için pek çok yaratıcı seçenek var.

Bu tarz fikirlerle zevkinize uygun ve evinizin güzelliğini artıran bir iç bahçe yaratabilirsiniz. Kendi duvarlarınızda doğanın tadını çıkarın!

Küçük bir evde iç teraslar

Burada, en imkansız yerde, sadece üzerinde beliren çirkin apartman kulelerinin manzarasıyla, ahşap bir kutu içinde, dışarıdan gizli alanlar yaratan küçük bir akıllı evin planını görüyoruz. İlham kaynağı olabilecek çok basit ve basit bir örnek.

Ahşap kutu içindeki küçük teraslar, filtrelenmiş ışık ve biraz yeşillik getirerek her odanın etrafında bir zen bahçesi izlenimi yaratıyor.

Geceleri, akıllı aydınlatma, alanın kendisini dönüştürür: dışarıyı içerinin bir uzantısı olarak kucaklar.

Tasarımın en çarpıcı kısmı, evin ortasındaki kısa bir koridorun her iki yanında küçük bir bahçe avlusu. Diğer taraftan bakıldığında oturma odasından görülen, her iki tarafta bir bahçe.

Her mekanın dinginliğin bir zen özelliği vardır. Bahçelerde taş kullanılmıştır.

Garaj tarafından bakıldığında, çok gizli giriş kapısı neredeyse gizlidir.

Girişe gelen ev tamamen özeldir.

Sedir çit sadece evi gizlemekle kalmaz, aynı zamanda ona bakan dairelere içeriden manzarayı da ortadan kaldırır.

Bu kadar küçük bir evde en şaşırtıcı olan şey, yeni ve huzurlu bir vizyon sağlamak için her açının mükemmel bir şekilde düşünülmüş olmasıdır.

Tek gereken hayal gücü, yaratıcılık ve bitki sevgisidir. Yeşil bitkiler havayı temizleyip tazelerken aynı zamanda maneviyat, canlı ve ferah bir atmosfer verir. Kapalı bahçe fikri, iç mekanlara görsel değer katmaktır. Bahçenin konumu, büyüklüğünü ve içinde yetişebilecek bitkileri belirleyeceği için çok önemlidir.

Bir önceki yazımız olan Decoración Feng Shui Fotoğrafları ve Fikirleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Dekorasyon Modelleri

Dekormodelleri.com, ev dekorasyonları hakkında bilgi vermek, örnek ev dekorasyonlarını paylaşmak, ev ve iş yerlerine dekorasyon yapmayı düşünenlere ilham olabilmek amacı ile kurulmuş bir dekorasyon sitesidir. Sitemizde popüler markaların dekorasyon ürünleri de tanıtılmaktadır. Satış amaçlı değil tanıtım ve fikir amaçlı bir dekorasyon sitesidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu