Genel

Modern banyo mobilyaları – trendler ve tasarımlar

Banyo dolapları, havlu ve tuvalet malzemelerinin saklanması için gereklidir. Ucuz seçeneklerden özel tasarım mobilyalara kadar her şeyi bulabilirsiniz. Burada banyonuz için mükemmel mobilyayı seçmek için bazı ipuçları bulacaksınız.

Mobilyaların ergonomisi ihtiyaca hizmet edecek şekilde tasarlanmalıdır. Mevcut alana, depolama ihtiyacına ve banyonun konfigürasyonuna göre seçilmelidirler.

Banyo mobilyası

Modern, rustik, çağdaş veya minimalist, ayrıca farklı malzemeler ve kaplamalar, montajlar ve aksesuarlar arasından seçim yapabileceğiniz birçok stiliniz var.

sade tasarım

Temiz hatlar ve herhangi bir fayda sağlamayan dekorasyonların olmaması, modern bir banyoda trend olmaya devam ediyor. Mobilyalar bu öncülleri takip eder, sade, zarif tasarımlara sahiptir ve hepsinden önemlisi, kapasitelerinin ve yüzeylerinin maksimum düzeyde kullanıldığı çok işlevseldir.

doğal materyaller

Ahşap veya bambu mobilyalar, odaya sıcak ve organik bir hava katmasının yanı sıra her türlü dekoratif tarzı mükemmel bir şekilde tamamlayabilir.

nötr renkler

Beyaz, gri, siyah veya bej gibi renkler şu anda bir trend. Ama aynı zamanda banyolarda zamansız ve klasik tonlardır.

çok fonksiyonlu mobilya

Bir banyo dolabı çok işlevli olabilir, örneğin lavabo dolabı bir yüzey sağlamanın ve lavaboyu desteklemenin yanı sıra depolama da sağlayabilir. Bir duvar dolabı, depolama kapasitesi sağlarken kapısında bir ayna içerebilir.

entegre teknoloji

USB soketleri, şarj cihazları, Bluetooth hoparlörler ve entegre ekranlar gibi entegre teknolojiye sahip banyo mobilyaları daha yaygın hale geliyor. Bu tasarımlar, kullanıcıların gündüz veya geceye hazırlanırken elektronik cihazlarının keyfini çıkarmalarına olanak tanır.

Asma lavabo dolabı

Asma klozetler, modern bir banyo elde etmenize yardımcı olabilir. Duvara görünür bir köşebent olmadan monte edilirler ve mekanda havadar bir his yaratırlar, bu da onları küçük bir banyo için mükemmel bir çözüm haline getirir. Her banyo stiline ve modeline uyum sağlamak için farklı boyut ve şekillerde özelleştirilebilirler. Kurulum yüksekliği formatına ve kullanım amacına bağlıdır.

açık

Açık banyo dolaplarında kapak veya çekmece yoktur. Bu nedenle diş fırçası, tarak ve saç fırçası gibi günde birkaç kez kullanılan ürünlerin saklanması için özellikle uygundurlar. Erişimi kolaylaştırmak için kullanıcının boyuna monte edilirler.

Raflarda ve diğer açık mobilyalarda, bağımsız oldukları için genellikle çok pratik olan kumaş veya diğer malzemelerden yapılmış kutular yerleştirilebilir, bir yerden bir yere kolaylıkla taşınabilirler.

düzenleyici çekmeceler

Çekmeceli banyo dolapları açılabilmesi için alan gerektirmektedir. Çekmeceler erişilebilir olmalı ve daha fazla konfor için 80 ila 110 cm arasında bir yüksekliğe yerleştirilmelidir.

Ayrıca daha verimli depolama için alt bölümlere ayrılabilir veya ayrılabilirler. Saç kurutma makinesi, elektrikli tıraş makinesi vb. aksesuarları ve kişisel bakım ürünlerini saklamak için kullanılırlar.

Çarpıcı metal kulplarla

Çoğu zaman mobilyalara yenilenmiş ve modern bir görünüm kazandırmak istediğinizde kulpları değiştirmeniz yeterlidir. Metal olanlar çok kullanılıyor.

sütun dolabı

Sütun dolabı kompakttır, optimum yer kaplar ve büyük bir depolama kapasitesi sunar. Asılı olabilir veya olmayabilir ve çekmeceleri, kapıları veya açık alanları olabilir, konfigürasyonu banyo tasarımına göre seçilecektir. Alt bölme çamaşır makinesini yerleştirmek için kullanılabilirken, üst bölüm banyo malzemeleri için saklama alanı olabilir. Banyo kolonu daha fazla stabilite için duvara sabitlenebilir.

Lavabo veya tezgah altı dolap

Makyaj ünitesi ankastre lavabo ile donatılabilir veya sadece duvara monte lavabonun altına yerleştirilebilir. Ölçüleri lavabo veya lavabo derinliğini geçmemelidir. Çekmece, kapı veya raf taşıyabilir. Drenaj veya sifon sistemine erişime izin vermelidir.

Alçak mobilyalar genellikle havlular, banyo paspasları veya banyo malzemeleri için kullanılır. Bu nedenle, daha fazla hacme sahip olmanız için hiçbir bölme yerleştirilmemiştir.

aynalı dolaplar

Farklı konfigürasyonlara sahip olabilirler: bir veya birkaç kapı veya ayna, çekmece veya raf, aydınlatma (LED’li, halojen tüplü veya ampullü). Değişken boyutlarda, lavabonun üzerine asılmalıdır ve sığdır.

Havlu askılı mobilyalar

Havlu askıları mobilya yüzeyine yerleştirilebilir.

Alçak yardımcı mobilyalar

Bu tip mobilyalar zeminde yer kaplar ve dolayısıyla kullanım alanını azaltır. Küçük banyolar daha da küçük görünecek, bu yüzden önerilmemektedir.

Tekerlekli ise ve sağlam olduğu sürece tabure olarak kullanılabilir. Tipik olarak bir veya iki çekmeceli olarak tasarlanmış olup, bir köşeye veya lavabonun alt tarafına yerleştirilebilir.

Banyo mobilyaları için malzemeler

Banyo mobilyaları doğal ahşap, MDF, melamin, rattan, ferforje veya cam gibi farklı malzemelerden yapılabilir. Ancak banyo mobilyası imalatında öne çıkan iki ana malzeme masif ahşap ve kompozit malzemelerdir. Kompozit malzemeler daha modern ve derli toplu formlara izin verir. Fiyatı da genellikle daha düşüktür, ancak kalitesi daha düşüktür ve üretim sürecinin çevre üzerinde etkisi vardır.

Yani doğal ahşabın işlenmesi MDF’den daha kolaydır. Havadar yapıların temizlenmesi daha zordur ve raf seçerken camın kırılgan yapısı dikkate alınmalıdır.

Temizlemesi kolay malzemeler tavsiye edilir.

Odun

Masif ahşap mobilyalar farklı türlerde olabilir, ancak, egzotik ahşapların iç özelliklerinden dolayı baskın olduğunu not ediyoruz: bakım kolaylığı ve çürümeye karşı direnç. Masif ahşap banyo dolaplarının çoğu tik, okaliptüs, maun veya bambudan yapılır.

Bununla birlikte, ahşabın korunmasını garanti edecek yağ, cila veya vernik uygulanması tavsiye edilir.

Melamin veya yonga levha

Melamin veya aglomera banyo mobilyaları en yaygın ve en ucuz olanıdır. Beyaz, antrasit, ceviz, kayın, wenge, çam vb. Melamin üzerine kırmızı, yeşil, alüminyum vb. renklerde modern bir boya ile verniklenebilir. ve parlak, metalik, saten veya mat bir yüzeye sahiptir.

Şişebilecekleri ve orijinal şekillerini kaybedebilecekleri için çok fazla ıslatmamaya özen gösterilmelidir.

Mdf

Melaminden daha ağır ve daha dayanıklı bir kompozit malzemedir. Ağaç lifi ve bir bağlayıcıdan oluşan MDF, üretiminde yüksek basınç ve sıcaklıklara maruz kalır. Melamin gibi, MDF de bir dekorasyonla kaplanır ve çoğunlukla verniklenir. Daha pahalıdır, daha kaliteli mobilyalar için kullanılır.

boyutlar

Mobilyaların boyutları mevcut alana bağlıdır ve mobilyaların fazla büyük olmaması tavsiye edilir. Küçük bir banyodaki aşırı büyük mobilyalar çekici değildir ve hapsedilmişlik hissi verir.

Banyo mobilyası bakımı

Kompozit malzeme, melamin veya MDF banyo mobilyaları, sünger veya nemli bir bez ve sabunlu su ile temizlenebilir. Amonyak, bu tür mobilyaların yüzeylerini iyi yağdan arındırır.

Tik ağacı gibi egzotik ahşap mobilyalar su ve fırça ile temizlenebilir. Ahşap gerçekten lekeliyse, hafifçe zımparalayabilir ve ardından yeniden yağlayabilirsiniz.

Hem doğal ahşap hem de kompozit malzemelerde agresif ürünler kullanmayınız ve temizlikten sonra mutlaka iyice durulayınız.

Belki ilginizi çekebilir:

küçük banyolar

modern banyolar

Bir önceki yazımız olan Banyo Duvar Dekorasyonu başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Dekorasyon Modelleri

Dekormodelleri.com, ev dekorasyonları hakkında bilgi vermek, örnek ev dekorasyonlarını paylaşmak, ev ve iş yerlerine dekorasyon yapmayı düşünenlere ilham olabilmek amacı ile kurulmuş bir dekorasyon sitesidir. Sitemizde popüler markaların dekorasyon ürünleri de tanıtılmaktadır. Satış amaçlı değil tanıtım ve fikir amaçlı bir dekorasyon sitesidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu